Te veel respons kan ook problemen geven

Om het 85-jarige jubileum luister bij te zetten heeft de directie van Het Reumafonds bedacht om de vrijwilligers een jaar lang extra in het zonnetje te zetten. Zij maken het tenslotte mogelijk dat Het Reumafonds elk jaar weer vele miljoenen kan uitgeven voor wetenschappelijk onderzoek.
Dat onderzoek is erg succesvol, want de ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn spectaculair; het aantal patiĆ«nten (bijvoorbeeld) dat in een rolstoel beland door reuma of artrose is spectaculair gedaald de afgelopen 10 jaar. Als die positieve lijn zich voortzet zou Reuma over 10 tot 15 jaar wel eens de wereld uit kunnen zijn…
Wij mochten meedenken over deze campagne. Omdat we (natuurlijk) de vrijwilliger centraal stelden en ons verdiepten in hun interesseveld kwamen we vrij snel uit bij musicals. We legden dus contact met een andere goede relatie van ons: Stage Entertainment. Die waren bereid om Het Reumafonds te helpen. Maar liefst 10.000 kaarten waren er te verdelen. De respons op de uitnodiging aan de vrijwilligers leverden echter een lawine aan respons op. Meer dan 24.000 vrijwilligers reageerden laaiend enthousiast op de uitnodiging, dat was dus ruim 2x zoveel als de meest optimistisch inschatting! Als Stage Entertainment niet direct het aantal beschikbare kaarten fors had uitgebreid, had deze campagne veel mensen blij gemaakt, maar even zoveel mensen teleurgesteld.


Tags: ,


BELANGRIJKE LINKS: www.reumafonds.nl

VOLG ONS